Att köpa båttrailer

Om du planerar att köpa en båt bör du också överväga att köpa en båtvagn så snart som möjligt. Det är trots allt en ganska stor utgift och det är skönt att veta att allt redan är på plats. En båtvagn är oftast lite enklare och används främst för att ta upp båten. Dessa brukas få köras på vägarna i 30 kilometer i timmen som max. Om du känner att du inte kommer att använda din båtvagn så ofta så kan det vara en god idé att leta efter en begagnad sådan. Då kan du komma billigare undan. Dock finns det saker som du bör vara uppmärksam på.

Detta ska du tänka på vid köp av en begagnad båtvagn

Innan du gör slag i saken bör du undersöka båtvagnen noggrant för att säkerställa att den är i gott skick och inte innebär en risk på vägarna använder vi https://propellerteknik.se/md-trailer/. Om du inte känner dig bekväm med detta bör du ta sällskap av någon som har mer erfarenhet. Kolla till exempel efter rost och se över det allmänna skicket på vagnen. Se också över bromsarna och provkör vagnen så det inte är något fel på dem. Om bromsarna inte fungerar korrekt ska du absolut inte köpa vagnen. Du bör även kolla så att alla kablar är hela och att belysningen fungerar som den ska.

Kolla så det finns reservdelar

En del båtvagnar tillverkas inte längre, vilket kan göra det svårt att hitta reservdelar. Därför bör du kolla upp på förhand så det fortfarande går att köpa reservdelar ifall det skulle behövas. Man vill inte hamna i en situation där vagnen inte fungerar bara för att man inte längre kan köpa de delar som krävs.

Hyra en båtvagn

Ett alternativ till att köpa en båtvagn är att hyra den de få gånger du ska sjösätta eller plocka upp din båt. Du kommer spara ganska mycket pengar på att hyra båtvagnen istället för att ha din egen. Dessutom slipper du tänka på alla praktiska saker som besiktning och så vidare. Dock är det många som tycker det är väldigt bekvämt att ha sin egen båtvagn och slippa anpassa sig efter andra. Det finns alltid för- och nackdelar med allt och det gäller att fundera på vad som passar bäst för just dig och din situation. Om du väljer att hyra en båtvagn måste du också tänka på hur du ska göra med vinterförvaringen. De allra flesta väljer nämligen att förvara båten på sin båtvagn. Om du ska hyra en måste du då lasta av och på båten varje gång den ska ut och in från förvaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>