Speciella kläder för elektriker

Det finns kläder anpassade till de flesta branscher inom hantverksyrkena. Självklart finns det generella arbetsbyxor och arbetsjackor som många kan använda men samtidigt finns plagg som helt och hållet är framtagna för att möta behoven hos en specifik grupp. Vi tar en titt på några plagg som säljs till elektriker.

Mascot Stickad tröja

En modern stickad tröja som ger värme av ett lätt material. Har blixtlås som gör att man kan öppna eller stänga kring halsen. Till stort liknar det alltså en stickad tröja i högre kvalité. Det finns däremot detaljer som visar att det är arbetskläder.

För det första sitter det ett vindskydd på blixtlåset vilket gör att det inte blåser in genom blixtlåset. Detta är ovanligt på vanliga kläder då det snarare är funktionellt än snyggt. Dessutom har tröjan förstärkning på utsatta delar.

Bröstfickan är också anpassad för att rymma en mobiltelefon. Många bröstfickor är annars betydligt mindre.

Mascot Erlangen

Arbetsbyxor för elektriker och andra hantverkare som uppskattar mjukt men ändå slitstarkt tyg. Med trenålssömmar skapas längre livslängd och förstärkningar på utsatta områden. I likhet med andra arbetsbyxor är det ett flertal fickor samt öppning vid knäna så att knäskydd kan läggas i. Dessutom finns flera reflexdelar som gör att man syns även om det är skymning eller mörkt ute.

Mascot skyddssandal S1P

Även om det heter sandal så ser den mer ut som en sko. Men med öppningar på sidan blir det mer luftigt än skon. Har en smidig lösning med den så kallade Boa-stängningen. Istället för att knyta skorna varje gång vrider man bara på en ratt för att dra åt hårdheten. En funktion som framförallt uppskattas av de elektriker som behöver ta av och på sina skor ofta.

Den har även tåhätta vilket är ett självklart val för alla hantverkare. Som elektriker bör man däremot tänka sig för gällande vilket material av din elektriker stockholm som används i dessa tåhättor. Ett vanligt alternativ är stål men  komposittåhätta ett bättre alternativ då denna är metallfri. Dessutom har skorna spikskydd som skyddar mot vassa spikar, skruvar och liknande.

Sandalerna är godkända att använda enligt ISO 20345 samt är säkerhetsklassad enligt SP1 SRC.

Tillägg: Dessa plagg marknadsförs av butiker som ”arbetskläder till elektriker”. Däremot behöver det inte betyda att de enbart vänder sig till denna yrkesgrupp. Just dessa plagg kan alltså lika gärna användas av andra hantverkare. Av de plagg som granskades hittades inget som tydligt enbart vände sig mot elektriker som målgrupp.