Renovera badrummet i skandinavisk stil

Naturen ger ro i själen och badrummet är till för avkoppling och återhämtning, och en naturlig och skandinavisk stil är ett bra val när man ska genomföra en badrumsrenovering. Rummet blir stilrent, ljust och unikt och går aldrig ur tiden. Det kommer kännas fräscht länge tack vare materialen som används, och detaljerna i rummet blir pricken över i:et.

Material och färg
Om man väljer att genomföra sin badrumsrenovering i naturlig stil bör man lägga mycket fokus på material- och färgval. För att skapa harmoni och känsla ska man använda sig av mjuka och jordiga färger tillsammans med material som natursten och trä. Rummets bas ska gärna vara ljus, exempelvis benvit, och inredningen kan istället vara rustik och ruggig. Räcker budgeten till blir det extra lyxigt med ett uppvärmt stengolv som går i naturliga färger.

Inredning i naturmaterial

För att få till den rätta känslan behöver man lägga stor vikt vid unika och passande möbler. När det kommer skåp och annat ska man vara noggrann med sina val och det finns mycket att välja mellan när man ska genomföra en badrumsrenovering. Ett bra tips är att välja fina möbler i sköna naturmaterial, så som en kommod till handfatet i ljust trä eller ett rejält och rustikt linneskåp. Välj ett badkar med fötter och placera det gärna mitt i rummet om det finns möjlighet. Se även till att utnyttja det naturliga ljusinsläppet så mycket det bara går och komplettera med bra belysning.

Detaljerna i fokus

Inred med flätade korgar och pallar i trä och fyll upp med mjuka badlakan och handdukar. Satsa på pudriga färger, så som grönt och beige till den benvita basen och låt badrumsrenoveringen präglas av din egen smak och stil. Plocka stenar och snäckor på stranden eller gör om en gammal gren till klädhängare. Allt behöver inte köpas i affär utan använd fantasin och plocka in sådant du tycker är fint direkt från naturen.

Andra tips
En skärmvägg i trä eller tyg skapar en härlig känsla i rummet om man vill skilja av en del från en annan. Ta in växter och låt väldoftande tvålar ligga framme. Trä och andra naturmaterial skapar en varm och ombonad känsla samtidigt som det inte sticker ut för mycket så man behöver inte snåla med varken inredningen eller detaljerna för att behålla den enkla och stilrena känslan.

Att genomföra en badrumsrenovering i enkel, naturlig och skandinavisk stil är ett säkert kort som ger ett rofyllt rum att njuta i. Stilen är alltid trendig och med den enkla basen är det enkelt att byta ut detaljerna när man känner för att förnya rummet.