Blek dina tänder hemma!

Om du har hyfsat vita tänder, men inte riktigt det där bländande Hollywood-leendet, är det här en text för dig. Nedan hittar du tips på hur du kan bleka dina tänder och få till ett bländande leende hemma. Om du har väldigt missfärgade tänder kan du använda dig av samma produkter, men det kan ta lite längre tid att uppnå ett önskvärt resultat.

Bra produkter

Det finns en uppsjö av bra produkter på marknaden när det gäller tandblekning. Både produkter som du kan använda i förebyggande syfte och som inte sliter särskilt mycket på dina tänder, exempelvis olika sorters tandkräm med blekande effekt. Den typen av produkter är helt riskfria att använda varje dag och resultatet brukar synas hyfsat snabbt, lite beroende på vilken utgångspunkt dina tänder har när du börjar borsta tänderna med den typen av tandkräm.

Om du letar efter en mer effektiv och snabb metod för att bleka dina tänder hemma finns det produkter för det också. Det finns bland annat olika former av gel som du kan använda dig av, i de allra flesta fall kommer gelvarianten i ett kit tillsammans med en lampa och skenor.  I vissa fall ingår inte någon lampa, men då krävs den inte heller för att använda produkten.

Läs gärna anvisningarna en extra gång för att uppnå ett riktigt bra resultat. Annars finns det en risk att du bleker dina tänder för mycket eller att du sliter på dem mer än nödvändigt. Samtidigt kommer alla produkter med ordentliga beskrivningar och de allra flesta produkter på marknaden är ordentligt testade och godkända av tandläkare.

Ett bra riktmärke, om du är osäker på en viss produkt, är att kolla upp om produkten finns på något apotek. Det är ofta en bra kvalitetsstämpel för produkten och de produkterna går att lita på.

Husmorsknep

Det finns förstås husmorsknep som du kan använda dig av också. Det du bör ha i åtanke när du provar de här metoderna från https://tandblekningbutiken.se/ är att de inte alltid fungerar och i vissa fall sliter de mycket på ditt tandkött eller din tandemalj.

Ett klassiskt knep för att bleka sina tänder är att blanda bakpulver eller bikarbonat med tandkräm eller lite vatten. Genom att blanda ingredienserna bildas en kräm som du sedan lätt kan applicera på dina tänder. Ett annat välkänt knep är att du börjar dagen med att skölja munnen med kokosolja, det sägs också på sikt kunna bleka dina tänder. Båda de här metoderna är godkända av tandläkare, men du bör vara medveten om att de sällan ger samma snabba resultat som produkterna nämnda ovan.

En mer vågad metod är att skölja munnen med en kräm baserad på kol. Det här är ett husmorsknep som är trendigt, men det är inte godkänt av tandläkare och kan få konsekvenser för ditt tandkött och emalj på längre sikt.